NICU

neonatal intensive care unit 

WestEast worked with University Health System to renovate the existing NICU while also incorporating additional space for a total project size of 4,400 SF. The goal was a family-centered care model using evidence-based design. The renovation included a program of 10 warmers (3 per pinwheel), one isolation room, one family room, and one formula preparation room. The pinwheel design was incorporated to maximize the number of patients within the given area while also providing privacy for the family and baby. Other design features include indirect lighting to create a calm setting. 

PROJECT FACTS

LOCATION: San Antonio, TX  

CLIENT: University Health System    

SIZE: 4,400 SF

SERVICES: Site Investigation, Master Planning, Schematic Design, Design Development, Construction Documents, Interior Design, Specifications, Cost Estimates, Construction Administration, and 3D Modeling and Visualization

<PREVIOUS / NEXT>